Прибирання виробничих приміщень різних типів

Контакты

30.05.2018

Категорії: Статті

Клінінг виробничих об’єктів кардинально відрізняється від прибирання класичних приміщень. В даному випадку діють певні норми та принципи, які повинні виконувати фахівці. Більш того, ці норми можуть змінюватися залежно від різновиду виробничого об’єкта. Розглянемо класифікацію.

Якими бувають виробничі приміщення?

Вони поділяються на категорії за кількома критеріями.
По призначенню:

  • адміністративні: різні кабінети, зали для нарад і т. д.;
  • складські: приміщення для зберігання продуктів, сировини, відходів;
  • санітарні: умивальники, гардеробні, душові.

По галузі:

  • для обробки металу;
  • приміщення харчового характеру;
  • медичного призначення;
  • приміщення, призначені для роботи з вибуховими і легкозаймистими речовинами.

За типами відходів:

  • рідкі і легкі відходи;
  • відходи з деревини;
  • горючі відходи;
  • відходи з металу.

Приміщення можуть також бути комбінованого типу, тобто одночасно належати до кількох категорій.

Прибирання виробничих приміщень: специфіка

При прибиранні кожного з перерахованих приміщень клінінгові фахівці дотримуються особливих рекомендацій. Під час роботи на об’єкті харчового призначення особлива увага приділяється антибактеріальним процедур – застосовуються відповідні хімічні речовини. Медичні приміщення прибираються також з активним використанням протимікробних засобів. При цьому фахівці повинні бути одягнуті в спеціальний одяг. В обох ситуаціях до прибирання не допускаються працівники, які страждають від застуди та інших хвороб.
У випадку з приміщеннями, де знаходяться вибухові та легкозаймисті речовини, велика увага приділяється техніці безпеки. Фахівці повинні проходити попередній інструктаж. Прибирання виробничих приміщень такого типу проводиться з особливою акуратністю. Забороняється використання деяких хімічних засобів, що мають агресивний склад. Набір інвентарю мінімальний.

У випадку зі складськими приміщеннями повинні регулярно проводитися специфічні процедури: дератизація, дезінсекція, а також дезінфекція. Необхідно видаляти з’явився грибок, особливо якщо мова йде про склади з продуктами. Виробничі цехи потрібно регулярно очищати від сміття, пилу та інших забруднень, супутніх виробничого процесу.