Прибирання виробничих приміщень різних типів

Клінінг виробничих об’єктів кардинально відрізняється від прибирання класичних приміщень. В даному випадку діють певні норми і принципи, яких повинні дотримуватися фахівці. Більш того, ці норми можуть змінюватися в залежності від різновиду виробничого об’єкту. Розглянемо класифікацію.

Якими бувають виробничі приміщення?

Вони поділяються на категорії за кількома критеріями.

За призначенням:

  • адміністративні: різноманітні кабінети, зали для нарад та ін.;
  • складські: приміщення для зберігання продуктів, сировини, відходів;
  • санітарні: умивальники, гардеробні, душові.

За видом галузі:

  • для обробки металу;
  • приміщення харчового характеру;
  • медичного призначення;
  • приміщення, призначені для роботи з вибуховими та горючими речовинами.

За типами відходів:

  • рідкі та легкі відходи;
  • відходи з деревини;
  • горючі відходи;
  • відходи з металу.

Приміщення можуть також бути комбінованого типу, тобто одночасно відноситися до декількох категорій.

Прибирання виробничих приміщень: специфіка

При прибиранні кожного з перерахованих вище приміщень клінінгові фахівці дотримуються особливих рекомендацій. Під час роботи на об’єкті харчового призначення особлива увага приділяється антибактеріальним процедурам – застосовуються відповідні хімічні речовини. Медичні приміщення прибираються також з активним використанням протимікробних засобів. При цьому фахівці повинні бути одягнені в спеціальний одяг. В обох ситуаціях до прибирання не допускаються працівники, які страждають від застуди та інших нездужань.
У приміщенях, де знаходяться вибухові і горючі речовини, велика увага приділяється техніці безпеки. Фахівці повинні проходити попередній інструктаж. Прибирання виробничих приміщень такого типу проводиться з особливою акуратністю. Забороняється використання деяких хімічних засобів, що мають агресивний склад. Набір інвентарю мінімальний.

У випадку зі складськими приміщеннями повинні регулярно проводитися специфічні процедури: дератизація, дезінсекція, а також дезінфекція. Необхідно видаляти з’явившийся грибок, особливо якщо мова йде про склади з продуктами. Виробничі цехи потрібно регулярно очищати від скупчення сміття, пилу та інших забруднень, супутніх виробничому процесу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *